Naar de inhoud
ZoLive Helpdesk
Websites

Een groep (menu) verwijderen

Bijgewerkt op 14 okt 2026 2 min lezen

Wat is het?

Een groep (menu) die je niet meer nodig hebt, verwijder je op de tab Groepen met het icoon Verwijder structuur. De groep verdwijnt uit het siteoverzicht.

Wat kun je ermee?

  • Een oude of verkeerd aangemaakte groep opruimen.

Hoe werkt het?

  1. Open de website in de module Websites en ga naar de tab Groepen.
  2. Staat de groep nog op de website? Klik dan eerst op de groep, haal het vinkje bij Online zichtbaar weg en klik op Opslaan. Controleer op de website of het menu weg is.
  3. Klik rechts in de regel op het prullenbak-icoon Verwijder structuur.
  4. Lees de melding dat het verwijderen van het menu niet ongedaan kan worden gemaakt en klik op Verwijder.
  5. Je gaat terug naar het siteoverzicht met de melding Menu deleted.

Let op

  • De items van de groep worden niet verwijderd. Ze horen daarna bij geen groep meer en staan nog wel onder het itemfilter Alle items. Verwijder ze daar zelf als je ze niet meer nodig hebt (zie het item over het verwijderen van menu-items).
  • Er is geen herstelknop. Wil je de groep terug, dan moet je die opnieuw aanmaken.
  • Is het je hoofdmenu, overleg dan eerst met Mediazo. De website gebruikt het hoofdmenu onder meer om de startpagina te bepalen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd